Vi ger tillbaka

När du köper en – ger vi en

Trots stora förbättringar av munhälsan jämfört med ett tjugotal år sedan, finns det fortfarande för många barn och unga som drabbas av karies på grund av för högt sockerintag. Tänderna kan vara så pass angripna att de måste dras ut.

Fluor är idag det bästa vi har att tillgå för att motverka hål i tänderna. Att borsta med fluortandkräm varje morgon och kväll är inte alltid tillräckligt, när småätande mellan målen har ökat. Under 1960-talet när tandhälsan hos skolelever var mycket dålig infördes “fluortanten”. Det var en tandsköterska eller tandhygienist som besökte skolorna och lät alla elever i Sverige skölja munnen med fluor under ett par minuter. Tandhälsan blev bättre och staten avskaffade den obligatoriska munsköljningen i början av 1990-talet.

Det vill vi ändra på. Då munsköljning är ett viktigt verktyg för starkare emalj och och kariesfria tänder. Vi vill hjälpa till att skydda barns tänder. Därför donerar vi för varje flaska MouthFood vi säljer, en munsköljning till barn och unga.

För varje MouthFood-produkt vi säljer donerar vi munskölj till ungdomar i Sverige